Cartofi Copti Surpriza Cu Ganitura De Spanac Si Legume
articol scris de teolyn blog teolyn-in-the-kitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Pt. cartofii copti cu surpriza:
- cartofi
- bacon taiat marunt
- cascaval
Cartofii cu coaja se spala bine, se sterg, se ung cu untura si se sareaza bine, apoi se invelesc in folie de aluminiu si se dau la copt. Du ce s-au copt se taie pe lung si se pune in mijloc baconul prajit putin la tigaie, se presara cu cascaval si se mai dau putin la cuptor cat sa se gratineze
Pt garnitura de spanac cu legume:
-500 gr spanac
- 2 morcovi taiati julien
- 2-3 ardei capia taiati julien
- o bucatica de telina taiata julien
Spanacul se spala bine, se rupe apoi se lasa la scurs. Intre timp in ulei de masline calim ardeiul, apoi adaugam telina si morcovul si la sfarsit spanacul care se va cali pana isi schimba culoarea. Condimentam cu sare si piper.
Pt sosul de patrunjel:
- ulei
- faina
- lapte
- smantana
- sare
- piper
- putina vegeta
- patrunjel
- putin cascaval ras
Se caleste faina in ulei, se stinge cu lapte , se adauga smantana, cascavalul, patrunjelul, sarea si piperul.