Cartofi Copți Sau Prăjiți ?? - Crispy Potato Roast
articol scris de AlexJ blog alexandra-bucatariamea.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Doriți ceva light and easy ??? Cartofii ăștia sunt super easy, super tasty și super yummy ...
Sper că înțelegeți americanizarea cartofilor mei. Nu cred că v-ați gândit vreodată astfel la banalul cartof și la un preparat care să arate în halul ăsta de bine.
Am folosit:
puțin unt nesărat, topit
ulei de măsline extra-virgin
cartofi roșcați, decojiți și tăiați felii subțiri
ceapă albă, tăiată felii longitudinal
sare
piper roșu
cimbru
Nu vă dau cantități deoarece este în funcție de tava pe care o veți folosi.
Încălziți cuptorul la 180 grade. Într-un castron mic, combinați untul şi uleiul. Ungeți vasul de copt cu acest amestec de unt, dar nu tot. Cu un cuțit ascuțit sau răzătoare din aia deșteaptă, tăiați cartofii felii foarte subțiri.
Aranjați feliile de cartofi pe verticală în vas. Între feliile de cartofi puneți feliile de ceapă. Se presară sare şi piper roșu, și se pensulează cu restul de amestec de unt.
Se dă la cuptor vreo oră, după care se scot puțin afară pentru a se adăuga cimbru ...
... se mai coace până când cartofii sunt gata, aproximativ încă o juma de oră.
Se dă la cuptor vreo oră, după care se scot puțin afară pentru a se adăuga cimbru ...
... se mai coace până când cartofii sunt gata, aproximativ încă o juma de oră.
Poftă mare și un weekend superb să aveți sau măcar la fel ca cel care a trecut !!!!
Un ultim sfat și vă las să savurați acest preparat:
- dacă feliați cartofii foarte subțire aceștia vor deveni crocanți
- păstrați feliile împreună când tăiați cartoful, vă va fi mai ușor la aranjarea în vas.
Sursa Martha Stewart
Mulţumesc pentru vizită !!!!