Cartofi Copti La Cuptor
Sursa Cartofi copti la cuptor
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta soacrei, ies niste cartofi crocanti la exterior si moi la interior – cu alte cuvinte niste cartofi yummmmmiiiiiiii. Eu am mai personalizat nitelus reteta – care, de altfel, seamana destul de bine si cu cea de aici. Este o reteta ideala mai ales cand da frigul si caldura cuptorului este bine venita in casa. Vara pot fi preparati astfel la gratar, scufundati in uleiul incins dintr-un ceaun. Miam miam.
- cartofi (cam 200-250 gr. per portie)- ulei de masline- sare, piperoptional:- lamai- 1 lingura de verdeata de care vreti voi: rozmarin, cimbru, menta etc.
In primul rand, incingem cuptorul la 200 grade C.
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in patru, in felii groase – in doua daca acesi cartofi sunt mai mici. Ii raspandim in tava in care vrem sa-I coacem, turnam peste ei ulei (cat sa acopere cu o pojghita subtire fundul tavii), punem sare, piper si optional – pentru o nuanta suava de acrisor putem adauga suc de lamaie – sucul de la o jumatate de lamaie per portie –, pentru niste cartofi aromati putem presara frunze proaspete de rozmarin, cimbru sau menta – ce va place si ce preferati.
Amestecam totul bine, ii putem lasa 10 minute la marinat dar nu e neaparat nevoie, asa incat putem baga imediat la cuptor pentru 30 de minute sau mai mult – in functie de cuptor. Dam focul mai incet (conditia sa se faca frumosi si sa nu se arda)– cam 180 grade C -, din cand in cand – cam la zece minute, deschidem usa cuptorului si cu o lingura de lemn intoarcem cartofii – facem asta mai ales sunt intr-o tava neaderenta – cum a fost cazul meu. Sunt gata cand devin aurii. II putem manca simpli sau cu mujdei, ketchup, smantana etc. Buuuuniiiii!