Cartofi Copti La Cuptor, Cu Boia Afumata
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Rar, dar bine, te ia cate o pofta de nu te potolesti pana ce nu ti-o satisfaci. Uite asa m-a apucat azi o pofta nebuna de cartofi copti. Nu imi apartine reteta, am mancat asa ceva la Ioana si la Dan, la copiii mei acasa, de sarbatori si am ramas cu gustul grozav.
Asadar, cartofii curatati si spalati i-am taiat cu cutitul ondulat , in bucati groase. generoase(i-am taiat cu cutitul ondulat ca sa aiba aspect dar si ca sa cuprinda mai multe condimente peste ei )
I-am asezat pe hartie de copt, in tava si am folosit pensula de silicon pentru a-i unge putin cu ulei de masline extravirgin. Apoi am presarat usturoi granulat si boia de ardei afumata (pentru clujeni, le-am cumparat de la Povesti cu condimente, din Polus) .
La jumatatea timpului, i-am intors .
Am dat la cuptor , la 225 de grade, pentru 35 de minute.
Ce a iesit? O bunatate,credeti-ma pe cuvant ....stiti voi - perfectiunea nu are granite cu simplitatea !!! Alaturi, salata si un gratar , care au palit pe langa cartofii astia ....
Poftiti cu nadejde, ca prea sunt buni !!!