Cartofi Copti In Punga Pentru Friptura
articol scris de vdaiana blog testdaiana1.blogspot.com
Ca sa ma scutesc de frecat cartofii lipiti de tava/yena sau sa stau sa curat alufolia de pe cartofi si ca sa evit sa obtin cartofi prea uscati, m-am gandit sa fac cartofi copti in punga de friptura (ca si punga magica dar fara condimentele lor, adica e punga pt cuptor sau ce alte denumiri mai are).
* 2 kg de cartofi noi
* putin ulei
* sare, szegedi paprika (boia dulce), mix de condimente pt cartofi prajiti
Cartofii spalati si curatati (eh nu mai sint chiar asa de noi si nu se mai ia coaja) i-am taiat mai gros decat pt prajit (bucati/felii cam de un deget grosime).
I-am stropit cu ulei si i-am frecat cu sare, boia si condimente.
Au incaput toti intr-o singura punga. Am turnat si uleiul prelins, am legat punga, am intepat-o pe alocuri (conform instructiunilor) si am bagat in cuptorul preincalzit 50 de min + 10 min pt rumenire (am taiat punga. mare atentie la aburii fierbinti cand taiati/desfaceti punga!)