Cartofi Copti Cu Smantana Si Ceapa Verde
articol scris de dragos.ghitulescu blog sagatimcudragos.wordpress.com
Astazi va prezint o reteta extraordinar de gustoasa, ieftina si foarte usor de preparat.
- 2 portii -
- 4 cartofi medii ~ sare ~ piper ~ ulei de masline ~ 2-3 fire de ceapa verde ~ 200-300 g smantana ~ 2-3 fire marar
Spalati bine cartofii cu un burete dupa care lasati-i sa se usuce sau stergeti-i cu un servetel. Taiati-i pe latime felii foarte subtiri, dar nu pana jos ( pentru a-mi fi mai usor si pentru a fi sigur ca nu ii tai pana jos, eu am pus de o parte si de alta a cartofului cate un capac de borcan si astfel cutitul se opreste in capace si reusesc sa nu ii tai de tot ). Presarati sare si piper dupa care adaugati cate o lingura de ulei pe fiecare cartof in parte. Bagati-i la cuptor (incalzit in prealabil) pentru circa 1 ora. Verificati daca s-au facut, deoarece timpul de coacere este conditionat si de marimea cartofilor, si daca acestia sunt patrunsi scoateti-i si serviti-i calduti cu smantana amestecata cu ceapa verde si marar (acesta din urma fiind optional).