contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofi Copti Cu Malai, Rozmarin Si Usturoi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

La cererea expresa a publicului, va povestesc despre colegii de farfuriei ai magnificelor coaste de porc, si anume acesti cartofi minunati! 

{si aici, v-as fi arat o poza super-ultra-apetisanta cu sus-numitii cartofi, dar sa vezi minune - se pare ca dragul meu sot a reinstalat Windows-ul (one of his biggest hobbies - don't ask!) si mi-a sters toate pozele facute luna asta :(( }

Anyway, take my word for it, golden, chuncy perfection, asta au fost!

Dupa cum bine ati ajuns sa ma cunoasteti si sa ma iubiti, stiti ca imi place mancarea texturata & crocanta! M-am gandit de multe ori how to increase the crunch-factor ai cartofilor copti la cuptor! Well, cred ca am gasit o solutie geniala: cartofi copti, tavaliti prin otzarica de malai!

Uite cum se-ntampla fenomenul: cureti cartofii, ii speli si ii tai in cuburi/felii maricele. Ii fierbi in apa gata clocotita vreo 15 minute si ii scurgi bine.

Separat, incingi 4-5 linguri de ulei de masline extravirgin si adaugi catva crengute de rozmarin si 4-5 catei de usturoi feliati. Lasi inca 1 minut pe foc mic, sa se infuzeze bine uleiul cu aroma rozmarino-usturoiata si te-ai facut cu un super ulei aromat, numai buna de mozolit cartofii cu el.

Pui cartofii in tava tapetata cu hatie de copt, picuri uleiul aromat peste ei, presari deasupra vreo 3 linguri de malai si niste sare grunjoasa si ii amesteci bine, cat sa se distribuie uniform toate bunataturile peste ei :)

Ii bagi la cuptor sa se rumeneasca frumos, la foc mediu, timp de 30-40 de minute, intorcandu-i de cateva ori intre timp at voila: cartofi aurii, super deliciosi, super crocanti and totally guilt free!
(poza reciclata de la coaste - singura dovada supravietuitoare)

Pam-pam!