Cartofi Copti Cu Malai, Rozmarin Si Usturoi
articol scris de Le Blog Piquant blog leblogpiquant.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La cererea expresa a publicului, va povestesc despre colegii de farfuriei ai magnificelor coaste de porc, si anume acesti cartofi minunati!
{si aici, v-as fi arat o poza super-ultra-apetisanta cu sus-numitii cartofi, dar sa vezi minune - se pare ca dragul meu sot a reinstalat Windows-ul (one of his biggest hobbies - don't ask!) si mi-a sters toate pozele facute luna asta :(( }
Anyway, take my word for it, golden, chuncy perfection, asta au fost!
Dupa cum bine ati ajuns sa ma cunoasteti si sa ma iubiti, stiti ca imi place mancarea texturata & crocanta! M-am gandit de multe ori how to increase the crunch-factor ai cartofilor copti la cuptor! Well, cred ca am gasit o solutie geniala: cartofi copti, tavaliti prin otzarica de malai!
Uite cum se-ntampla fenomenul: cureti cartofii, ii speli si ii tai in cuburi/felii maricele. Ii fierbi in apa gata clocotita vreo 15 minute si ii scurgi bine.
Separat, incingi 4-5 linguri de ulei de masline extravirgin si adaugi catva crengute de rozmarin si 4-5 catei de usturoi feliati. Lasi inca 1 minut pe foc mic, sa se infuzeze bine uleiul cu aroma rozmarino-usturoiata si te-ai facut cu un super ulei aromat, numai buna de mozolit cartofii cu el.
Pui cartofii in tava tapetata cu hatie de copt, picuri uleiul aromat peste ei, presari deasupra vreo 3 linguri de malai si niste sare grunjoasa si ii amesteci bine, cat sa se distribuie uniform toate bunataturile peste ei :)
Ii bagi la cuptor sa se rumeneasca frumos, la foc mediu, timp de 30-40 de minute, intorcandu-i de cateva ori intre timp at voila: cartofi aurii, super deliciosi, super crocanti and totally guilt free!
Pam-pam!