contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofi Copti Cu Amestec De Branza Si Somon Afumat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Provocarea saptamanii din grupul de gatit mi-a dat de ... gandit. Si m-am gandit sa gatesc ceva mai altfel cu obisnuitul cartof. Am studiat muuuulte retete. Am ales una: cartofi copti umpluti cu branza - si am adaptat-o la ce era prin frigider. Iata cum arata ei in varianta finala:

Ingrediente: 4 cartofi golden, mari si lunguieti, branza rasa (Four Cheese Mexican), crema de branza cu ceapa si ceapa verde, crema de branza si somon afumat, o felie de bacon, sare, piper, unt, lapte si cam atat. Crema de branza cu somon afumat e o MINUNATIE !

Nu a fost greu deloc. A durat putin mai mult, dar au fost gata pentru cina. Am fiert cartofii intregi, in coaja, in apa cu putina sare. Nu i-am fiert de tot; au ramas putin tari in mijloc. Dupa ce s-au racit, i-am taiat in doua pe lung si cu o lingurita am scobit si am scos miezul. Miezul l-am facut piure cu unt si lapte. Apoi l-am impartit in 3. O parte am amestecat-o cu branza cu ceapa si putina branza rasa. A doua portie am amestecat-o cu pasta de branza si somon. Ultima portie am amestecat-o cu felia de bacon taiata marunt. Am umplut cartofii si i-am dat la cuptor vreo 30 minute la 175 grade C (350 grade F).

Au fost buni. Super. Cel putin cei cu somon... ! S-au terminat primii. Dar copilita mea ce a facut?! A scormonit prin cartoful cel cu somon, a mormait ca ursul si a zis ca-i buuuun. Mai facem. Spor la cartofarit si voua.