contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofi Copti A La Cluj

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Daca e varza a la Cluj, de ce nu si cadtofi? Reteta o am de la Clujeanul, cunoscut si ca Pacha sau Pasha, el zice ca o stie de la manastire.

E mai mult o combinatie decat o reteta in sine, nu prea ma omor dupa chimen, dar am zis sa ii dau crezare domnului, asa ca va spun cum se face si pe urma comentez (ca sa imi bombane si el pe urma).

Deci ne trebuie cartofi, chimen, slanina afumata si zeama de varza.

Amu, sincera sa fiu, sigur nu iese ca a lui Pacha, zeama mea de varza nu e potroaca, are in ea gutui, telina, sfecla, marar, porumb, crengute de visin, hrean, nu stiu cum se poarta in vest, de aia zic. Plus ca el mi-a indicat sa pun cartofi taiati in jumatate. Plus a slana e de la alineeeeeeee (domnul afaf).

Cartoful e ultimul, ce sa fac, are colti, iaca, alien.

E, daca avui numai un cartof, ce era sa fac, mai era si baban, il taiai felii mai groase, in rest am respectat indicatiile: am pus peste niste slaninuta, chimen, nitica sare.

Apoi am dat totul la cuptor pana s-au rumenit felioaiele.

Se consuma in cadru organizat, cartof, moare, cartof, moare. Pentru carcotasi, nu e par in pahar, sunt firicele de marar.

Daca ma intrebati amanunte, apai iaca:

- eu am pus folie de aluminiu ca nu ajungeam la aia de copt, mai buna folia de copt, s-au cam lipit;
- ma enerveaza in continuare chimenul, data viitoare il pun pisat;
- feliile de slana rtebuiesc taiate mai gros si musai scos soriciul;
- combinatia in sine, e exceptionala, recomandam.

In poza e dosul cartoafei, dupa dezlipirea de poza. Eu parca as fi preferat si niste perlute de palinca, nu numai de zeama de varza, dar merge si asa.

Sarumana pentru masa si reteta, Pacha. rororo