Cartofi Caramelizati...and Stuff
articol scris de bunica blog raftulbunicii.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Deci oficial sunt cei mai buni cartofi la cuptor pe care i-am mancat! Si da, sunt modesta :)))
Dupa ce m-am invartit jumatate de ora prin bucatarie, gandindu-ma ce sa mai fac de mancare, mi-am adus aminte de tajine-le cu pui pe care l-am facut mai demult...si pe care l-am visat noaptea de bun ce era.
Asa ca m-am apucat sa compun urmatoarea reteta:
Ingrediente:
1.5 kg cartofi
3 cepe
2 ardei (de fapt au fost gogosari dar cred ca foarte buni sunt capia)
un pumn stafide
6 curmale deshidratate
o lingura miere
scortisoara
sare, piper
sos soia
ulei
2 catei de usturoi
Preparare:
Am fiert cartofii pe jumatate si apoi i-am taiat bucati potrivit de mari. Gogosarii i-am taiat felii, ceapa am taiat-o in 4, am adaugat stafidele si curmalele si am condimentat cu restul ingredientelor. Am stropit totul cu ulei din belsug si cu o cana cu apa in care au fiert cartofii. Toate au mers apoi intr-o tava tapetata cu hartie. Le-am tinut la cuptor la foc mediu, intorcand din cand in cand si mai adaugand apa daca ramaneau fara zeama. Intr-un final legumele s-au caramelizat si s-au patruns exact cat trebuie.
Au fost o nebunie, langa ceva pui cu mujdei si o salata verde...