Cartofi Aromati La Cuptor
articol scris de BucatariaPortocalie blog bucatariaportocalie.blogspot.com
sursa de inspitatie For The Love of Cooking
INGREDIENTE:
- 2, 3 cartofi rosii mari
- 4 linguri ulei masline
- boia uite
- rozmarin
- sare, piper, usturoi
Spalam bine cartofii si-i taiem felii, avand grija sa nu-i taiem de tot. Punem intre felii cate un catel de usturoi (in felul acesta se va pastra si distanta intre felii), condimentam cu sare, piper, boia iute, ornam cu cateva fire de rozmarin.
Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam cartofii, ii stropim cu ulei de masline si-i dam la cuptor la foc mic aprox o ora.
Data viitoare cand voi pregati reteta cred ca o sa-i fierb la inceput 10 min in coaja pentru a micsora timpul de coacere in cuptor. Voi reveni atunci cu detalii daca e mai bine sa procedam asa.
Au un gust foarte bun si arata mai interesant decat cartofii clasici la cuptor.
Noi am servit cu sos de smantana, am incercat si cu sos pesto dar nu mi-a placut combinatia, acum depinde de gusturi.
Sa aveti pofta!
Click aici pentru versiunea printabila a retetei