Cartofi & Carnati Rumeniti La Cuptor
articol scris de Le Blog Piquant blog leblogpiquant.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Oameni buni, a venit toamnaaa! A venit prea, mult prea repede si la cum arata pe-afara mi-e frica ca o sa vina si iarna in curand. Of! Mi-e dor de soare!
Hai sa reincepem povestile cu una lejera, asa ca pentru zilele astea cand e asa de urat afara ca n-ai chef nici sa te dai jos din pat, da-apoi sa mai si gatesti. Se fac repede minunile astea, cu efort care tinde la 0 si se lasa cu lins de degete garantat.
Cam asa zice cantecul: cureti 1 ceapa si o tai solzisori. Mai cureti vreo 5-6 cartofi potriviti si-i fierbi 10 minute in apa sarata. Ii vrei patrunsi cam pe 3 sferturi dar nu pana la punctul unde se fac piure. Ii tai felii de 0,5 cm si ii amesteci cu ceapa, sare, piper si cu vreo 400g carnati, feliati si ei (pentru extra-lins pe degete, zic sa folositi 2 feluri de carnati - unii afumati si unii ne-. Mie imi place cel mai mult cu carnati picanti {d'oh!}).
Pasul final e sa-i mermeliti cu 1-2 linguri de untura de gasca/rata (merge si de porc) si sa-i dati la cuptorul incins la 180grade vreo 20 de minute, pana se fac rumeni si aurii.
Cam asta e pentru azi! Ma bag inapoi in pat acum :p
Va doresc sa nu va ploua! Also, sa aveti o zi picanta!
Hai sa reincepem povestile cu una lejera, asa ca pentru zilele astea cand e asa de urat afara ca n-ai chef nici sa te dai jos din pat, da-apoi sa mai si gatesti. Se fac repede minunile astea, cu efort care tinde la 0 si se lasa cu lins de degete garantat.
Cam asa zice cantecul: cureti 1 ceapa si o tai solzisori. Mai cureti vreo 5-6 cartofi potriviti si-i fierbi 10 minute in apa sarata. Ii vrei patrunsi cam pe 3 sferturi dar nu pana la punctul unde se fac piure. Ii tai felii de 0,5 cm si ii amesteci cu ceapa, sare, piper si cu vreo 400g carnati, feliati si ei (pentru extra-lins pe degete, zic sa folositi 2 feluri de carnati - unii afumati si unii ne-. Mie imi place cel mai mult cu carnati picanti {d'oh!}).
Pasul final e sa-i mermeliti cu 1-2 linguri de untura de gasca/rata (merge si de porc) si sa-i dati la cuptorul incins la 180grade vreo 20 de minute, pana se fac rumeni si aurii.
Cam asta e pentru azi! Ma bag inapoi in pat acum :p
Va doresc sa nu va ploua! Also, sa aveti o zi picanta!