Cartofi Acordeon
Sursa Cartofi Acordeon
articol scris de lili blog liligospodini.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Imi era dor de cartofi acordeon, dar de data asta nu i-am facut cu sunca si cascaval si doar asa simplii, copti in cuptor si langa ei cateva chiftelute.
Am curat cartofii (am avut cartofi noi) si i-am taiat in felii de vreo 5 mm,ci cat sa se mai tina unele de altele feliile in partea de jos. dar nu de tot . I-am pus intr-o tava unsa cu putin ulei. Separat am amestecat 4-5 catei de usturoi zdrobiti cu vreo 2 fire de patrunjel ( era bun rozmarin), niste fulgi de ardei iute , sare piper si 3 linguri de ulei.
I-am uns cu maglavaisul pe toate partile, inclusiv printre felii si i-am bagat in cuptorul incins. Din 15 in 15 minute i-am scos pentru inca o pensulare cu uleiul aromat.
Dupa aproximativ 50 minute au fost gata. I-am servit alaturi de chiftelute pe un pat de varza.
Pofta buna!!!!