contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofi Acordeon

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Am descoperit un fel nou de a ne bucura de cartofi ( 'cuz I love them and I'm not afraid to say it! & fyi, atata timp cat nu-i mananci cu un polonic de ulei langa, sunt un aliment foarte sanatos). Initial am planuit sa fie garnitura langa niste fripturici la gratar, dar am renuntat la idee cand am vazut cat de bine arata, si i-am promovat la rang de fel principal :D


Sunt factuti tot in cuptor, cu doar 2-3 linguri de ulei de masline, dar crocanti si aurii, aromati cu rozmarin si usturoi - cu ce altceva?! Am spalat bine de tot cartofii, si apoi i-am frecat cu un prosop aspru (sa nu va speriati, dar, nu, nu i-am decojit - de ce sa o fac? in coaja ai o tona de vitamina C si fibre si alte goodies for your body).

Separat am amestecat 4-5 catei de usturoi zdrobiti cu vreo 2 fire de rozmarin, niste fulgi de ardei iute (pentru un pic de senzatii tari), sare piper si 3 linguri de ulei de masline.
Am taiat cartofii in felii de vreo 5mm, dar nu de tot, ci cat sa se mai tina unele de altele feliile in partea de jos. I-am uns cu maglavaisul usturoiesco-rozmarinesc pe toate partile, inclusiv printre felii si i-am bagat in cuptorul incins, la 200grade. Din 15 in 15 minute i-am scos pentru inca o sedinta de pensulare cu uleiul de masline aromat.

Dupa 45 de minute au fost gata - all golden and perfect and cruncy. I-am servit cu o salata de varza, presarati cu niste sare grunjoasa - OMG - au fost taaaare buni. (si nici macar Alex nu si-a dat seama ca lipsea carnea din farfurie :)) )

Articol recomandat de leblogpiquant.blogspot.com