Cartof Copt De Doua Ori Cu Bacon, Ardei Gras Si Blue Cheese
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
te avertizez, nu se face repede dar merita. combinatia cartof - blue cheese - ardei gras e inedita dar gustoasa. reteta pentru 4 cartofi e urmatoarea:
coace 2 ardei grasi si 4-5 felii de bacon la cuptor. curata ardeii de pielita, taie-i marunt cu satarul. taie marunt si baconul crocant.
coace cartoful cam o ora in cuptor la foc mediu. daca vrei sa reduci timpul de coacere, fierbe-l in apa fara sare cam 20 de minute.
cand e gata scoate-l din cuptor, taie-l pe mijloc si scoate miezul cu o lingura. amesteca miezul cu ardeii copti, baconul maruntit si cateva linguri de smantana.
toarna compozitia asta inapoi in coaja cartofului pe care nu ai curatat-o de tot de miez. pune o felie de blue cheese peste fiecare cartof. da la cuptor inca 5-10 minute pina se topeste branza.
ia-ti un merlot alaturi ca sa infrangi in lupta cu cartoful. pofta mare.