contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Carrot Cake

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Blat:
175  gr faina alba
1/2 plic praf de copt (4g)
1 lingurite rase bicarbonat de sodiu
1 lingurite rase scortisoara macinata
1 vf cutit sare
3 oua
125 gr zahar
1 plic zahar vanilat
75 ml lapte batut
100 ml ulei
250 gr morcovi rasi pe razatoarea fina
80 gr nuca maruntita cu cutitul
50 gr merisoare confiate
Crema:
250g branza de vaci
75g unt
75g zahar pudra
1/2 zeama si coaja de la o lamaie
30g ciocolata alba

Se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si sarea.Ouale se mixam bine cu zaharul pana ce se topeste zaharul si amestecul creste in volum. Se  foloseste un bol mare deoarece compozitia este foarte multa. Se adauga iaurtul si uleiul se mixam pana ce se omogenizeaza.
Punem nuca, merisoarele si morcovii si amestecam usor cu o paleta de lemn de sus in jos. Punem si amestecul de faina in 3 parti amestecand usor.

Se coace intr-o forma cu diametrul de 12cm (o forma mica), la 170g C timp de 40-45min. Facem proba cu scobitoarea pentru mai multa siguranta.Lasam blatul sa se raceasca complet apoi il scoatem si il taiem in doua sau in trei. Pentru crema mixam untul la temperatura camerei si zaharul pudra pana se topeste zaharul. Se adauga branza de vaci, coaja rasa de lamaie si sucul. Asamblam tortul; blat, crema, balt, crema. Deasupra radem ciocolata alba.
Punem tortul la frigider timp de o ora si apoi servim.