contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Carpaccio De Zucchini & Branza De Capra Si Menta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Carpaccio de zucchini cu branza de capra si menta ♥ Perfect pentru o dupa amiaza calduroasa de vara! Se pregateste foarte repede, este sanatos si delicios. Florile de chives, culese chiar din gradina mea, au dat un plus de culoare. De fapt, privindu-le, mi-a venit ideea acestui carpaccio. Cum sa le pun in valoare minunata culoare? Daca nu aveti, nu va faceti probleme :) Au gust de… ceapa verde :) Ma gandesc ca mergeau si cateva seminte de pin. Data viitoare incerc.
Voi ce pregatiti lejer, delicios si ultra rapid, vara?

Carpaccio de zucchini cu branza de capra si menta

Ingrediente

  • 2 zucchini (taiati felii foarte subtiri, fie cu aparatul de pregatit spaghete din legume, fie cu o mandolina)
  • 1 lamaie (sucul proaspat stors si coaja fin rasa)
  • 100 g branza de capra (eu am folosit telemea de capra, dar puteti folosi si o branza cu textura mai delicata)
  • 3-4 ramurele de menta verde, proaspata
  • ulei de masline
  • flori de chives (cepsoara) (optional)
  • putina sare de Himalaya

Mod de preparare

Amestecam intr-un castron sucul de lamaie, jumatate din frunzele de menta, fin taiate, coaja de lamaie, uleiul de masline (dupa gust) si sare.
Marinam feliile subtiri de zucchini in mixul de mai sus, aproximativ 20 de minute.
Punem zucchini in farfurie, presaram cu branza de capra si decoram cu flori de chives si frunze de menta. Delicios! Pofta buna!

 

Autor: Eu sunt Beatrice, cake and party designer la Delicioasa Studio si food blogger pasionat de arome, culoare, fotografie, calatorii. Pe blogul meu, Delicioasa.com, scriu despre delicioase prajituri, experimente culinare inedite si calatorii de vis. Sunt mamica a trei puiuti adorabili. Pentru mine timpul petrecut in familie e prilej de sarbatoare. Cum altfel pot fi savurate delicioasele mele prajituri?  Bine ati venit!
 
.

©2014 Delicioasa. All Rights Reserved.

.