Carpaccio De Ananas Cu Sos De Caramel Si Fulgi De Migdale
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ananasul este printre cele mai bune fructe. Pe langa gustul delicios si aromat, daca e consumat proaspat, mai are si o multime de proprietati, printre care numim: betacaroten, magneziu, vitamina C si alte saruri minerale. Ananasul contine si niste enzime care ajuta digestia, dar care sunt distruse prin preparare termica. Asa ca ne-am gandit sa pregatim un carpaccio de ananas, numai bun pentru o gustare de dupa-amiaza.
Pentru doua portii avem nevoie de:- 1 ananas maricel, potrivit de copt
- 100 ml frisca
- 100 g iaurt
- 100 g zahar brun
- o lingurita zahar pudra
- o portocala
- 2-3 lingurite Limoncello
- 1 lingura fulgi migdale
- scortisoara
Curatam ananasul si il taiem felii potrivite. De obicei curatam ananasul cu cutitul dar dura destul de mult si faceam cam multa mizerie. Acum am incercat un nou super gadget de la Kitchen Shop - mai multe detalii aici - si am ramas uimiti de cat de rapid se poate "rezolva" un ananas :)).
Trebuie doar sa taiem capetele ananasului si de restul se va ocupa aproape singur gadgetul, pe principiul tirbusonului. In cateva momente scoatem tot miezul, ramanand deoparte coaja si miezul tare. Avand asa ceva, cu siguranta o sa vedeti in curand si alte retete cu ananas :))
Pentru a pregati caramelul, punem intr-o tigaie de teflon zaharul si il tinem pe foc pana se topeste. Adaugam 3 linguri de apa si o lingura de suc de portocala. Mestecam pana se omogenizeaza si chiar inainte sa stingem focul punem si fulgii de migdale. Turnam repede amestecul pe o hartie de copt si lasam sa se intareasca, dupa care il zdrobim cu un facalet sau cu un ciocan de snitele.
Pana se intareste caramelul, batem frisca si adaugam iaurtul, zaharul pudra, Limoncello si coaja de la portocala.
Pana se intareste caramelul, batem frisca si adaugam iaurtul, zaharul pudra, Limoncello si coaja de la portocala.
Pentru servire, punem pe o farfurie felii de ananas peste care punem cateva linguri de sos si bucatele de caramel, iar pentru decor frunzulite de menta si coaja de portocala.