Carpaccio Cu Rucola Si Parmezan (2 Persoane)
articol scris de andreeas blog inventiiculinare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
8-10 felii carpaccio / fasii carne
salata rucola (caserola de aprox. 250 gr)
parmezan (dupa gust)
2 catei de usturoi
zeama de la o lamaie
sare si piper dupa gust
1 lingura vin alb
1 lingura ulei de masline
Timp de preparare:
10-15 minute
Dificultate:
Redusa
Mod de preparare:
Se pune uleiul la incins in tigaie, se adauga cei doi catei de usturoi striviti (pentru un plus de gust) apoi se adauga feliile de carne. Se adauga sare si piper dupa gust, se intorc pe toate partile pana se absoarbe toata apa din carne apoi se adauga treptat paharul de vin alb, se amesteca pana se absoarbe si vinul.
Spre finalul prepararii se inlatura usturoiul, se adauga cateva fire de rucola, se amesteca iar apoi se scoate pe un platou, pe care s-a asezat in prealabil rucola proaspata, spalata si zvantata intr-un servet absorbant. Se stoarce zeama unei lamai deasupra si se presara "fulgi" de parmezan (se rade parmezan cu ajutorul ustensilei de curatat cartofi). Carpaccio cu rucola si parmezan este gata de servit!
Mod de servire:
Eu am preferat sa adaug putina rucola si in tigaie, spre finalul preparari carnii, insa reteta tipica zonei Romei este doar cu rucola proaspata, asezata pe platou.
Tips:
Se poate folosi otet balsamic in loc de zeama unei lamai intregi, totul depinde de preferinte.
Spor si Bon appétit ;)