Carpaccio Cu Ananas (pineapple Carpaccio)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
hmmm,cu ce sa rasfatam puiul de om nemincator ,aflat in vacanta,dupa un mic dejun "subtirel"(acesta se rezuma de obicei la un fel unic " lapte simplu cu pai verde"sau mai stiu eu ce culoare il inspira dimineata)?
si asa ,in sirul,sa ne stoarcem neuronii ramasi ca el sa fie atras de ce-i asezi tu in farfurie,ieri am facut aceasta "salata",la care ,dupa cum puteti vedea ,i-am dat un titlu plin de pretentii...
nu am facut decit sa tai ananasul in felii(cit de subtire a putut mina si cutitul meu!) ,sa-l azez pe o farfurie,dupa care am luat o mina de frunze de lamiita si le-am ametit zdrobitor prin mojarare cu o lingurita de zahar (de preferat cel brun),produsul obtinut aruncindu-l peste ananas...am mai adaugat citeva visine desfacute pentru decor,plus citeva frunze de lamiita intregi...apoi am dat toata treaba asta la rece cam 1/2 de ora.
dupa care am servit-o puiului de om nemincator si nepofticios:
mde,sa zicem ca i-a placut ,asta fiindca a mincat tot...de timpul in care a facut-o,nu vreau sa va mai spun!:))
uneori am facut si cu menta in loc de lamiita,la fel de aromat si de bun,conditia esentiala e ca ananasul sa fie copt.si niste inghetata deasupra...ce ziceti?
enjoy!