Carnita Fiarta Cu Hrean Si Garnitura De Cartofi Natur
articol scris de susu blog wwwsimona-susu.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
un piept de pui sau rasol de vita cu os si maduva
o legatura de patrunjel verde
1 telina cu frunze
2 morcovi
1 patrunjel
1 pastarnac
1/2 kg cartofi
1 ceapa
sare, piper boabe
foi de dafin
crengute de cimbru
ulei de masline
vreo 50-70 gr unt
Cartofii se taie cubulete potrivite. Punem la fiert intr-o oala mare cu apa rece si putina sare carnea impreuna cu legumele, frunzele de telina, putin patrunjel tocat si ce condimente mai doriti. Spumam ori de cate ori este nevoie si scoatem cartofii cand au fiert. Ii scurgem de zeama, presaram sare si piper cat sunt inca fierbinti, ii stropim cu ulei de masline, adaugam unt si ii amestecam bine. Adaugam verdeata prospat tocata si gata garnitura. Cartofii fierti impreuna cu legumele si carnea vor avea un alt gust. Servim carnea cu legume, cartoi si hrean.
Inca o varianta grozava : 2 kg cartofi, 100 gr unt, praf de usturoi, patrunjel. Cartofii taiati cubulete se aseaza intr-o tava pe hartie de copt. Untul topit se amesteca cu celelalte ingrediente, se varsa peste toti cartoii si se dau la cuptor la 180 de grade pana se rumenesc.
Inca o varianta grozava : 2 kg cartofi, 100 gr unt, praf de usturoi, patrunjel. Cartofii taiati cubulete se aseaza intr-o tava pe hartie de copt. Untul topit se amesteca cu celelalte ingrediente, se varsa peste toti cartoii si se dau la cuptor la 180 de grade pana se rumenesc.