contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Carne Desmechada

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
_DSC3782
Reteta asta am gasit-o in colectia “Delicii in bucatarie”, volumul cu retete din America Centrala si de sud. E simpla de facut si savuroasa. Dand un google de traducere, am inteles ca desmechada inseamna cremvust, nu mi s-a parut ca are prea multa legatura cu reteta propriu-zisa. Oricum e savuroasa si cu un aer de prospetime, mai ales daca e gatita, in suc propriu, intr-o tigaie fara ulei cum am facut eu.
Ne trebuie:
1 kg cotlete de porc
2 cepe
4 rosii (eu am folosit rosii cherry asa ca am pus mai multe)
un catel de usturoi
ulei, sare, piper
Intai am pus la marinat carnea peste noapte cu sare, catelul de usturoi maruntit, o ceapa tocata si doua rosii taiate marunt, am acoperit-o cu o folie alimentara si am lasat-o peste noapte in frigider.
http://casutalaurei.blogspot.com
A doua zi, am scos tigaia in care pot gati fara ulei, am pus in ea carnea, am mai adaugat cateva rosioare, am asezonat-o cu sare, piper, am pus-o pe foc mic si am acoperit-o cu un capac. Am mestecat din cand in cand  cu o lingura de lemn pana s-a inmuiat carnea. Ce ziceti? Simplu, nu? Gustul a fost super, cu o nota de fresh revigoranta.