Carne De Porc In Sos Vanatoresc
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mod de preparare:
Ceapa se cur???, se toac? m?runt ?i
se c?le?te în 4 linguri de ulei. Când ceapa devine sticloas?,
se presar? o linguri?? de boia dulce ?i se amestec?.
Se adaug? carnea sp?lat? ?i ?tears? în prealabil.
Se las? totul la pr?jit pân? când carnea devine rumen? pe ambele p?r?i.
Apoi, se toarn? ap? cât s? acopere carnea.
Se cur??? legumele, se spal? ?i se taie buc??i mai mari.
Se pun în oal?, peste carne, ?i se completeaz? cu ap? pân? la nivelul lor.
Se adaug? piper, foi de dafin, condiment Delikat, sare, dup? gust ?i
se las? la fiert, la foc mic, sub capac, pân? carnea este fiart? ?i zeama a sc?zut.
Se scoate carnea din oal? pe o farfurie ?i se las? la r?cit.
Se scot toate legumele ?i se las?, de asemenea, la r?cit.
Toate legumele se dau prin r?z?toarea mic? ?i
carnea se feliaz?.
Într-o crati?? mare în care se pune restul de ulei la încins, la foc mic, se pun 2 linguri de f?in? amestecând u?or pân? se îngroa??.
Peste amestec se toarn? zeama în care au fiert legumele ?i carnea (dac? a r?mas mai mult? zeam?, se pune numai jum?tate).
Apoi se adaug? zarzavatul m?run?it ?i
se omogenizeaz?.
Se toarn? smântâna ?i
se potrive?te de sare ?i piper.
Se pun buc??ile de carne ?i
se mai las? la fiert, la foc potrivit înc? 1-2 minute.
Se serve?te ca atare, cu m?m?lig? sau macaroane.