Carne De Porc Cu Fasole Verde In Sos De RoŞii
articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Azi vă propun un preparat numai bun de pus pe masa de prânz duminica sau chiar la o cină servită mai devreme. Este o alternativă apetisantă la veşnicii cartofi , oricum ar fi ei preparaţi.
Am folosit:
- 400 g fasole verde
- 400 g carne de porc
- 200 g roşii în bulion
- 200 ml bulion
- 1 ceapă mică
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă cimbru uscat
- 1/2 linguriţă boia de ardei
- 1/2 linguriţă pastă de ardei iute
- 1/2 linguriţă de zahăr (opţional)
- sare, piper
- 2 linguri de ulei
Se porţionează carnea de porc (eu am folosit o carne de porc numită prin Ardeal "peşti"; probabil aţi mai auzit de această denumire. Este foarte fragedă şi se găteşte repede ).
Intr-o tigaie se încinge puţin ulei şi se pune carnea de porc să se rumenească puţin, până prinde o crustă fină. Se îndepărtează spuma rezultată cu o strecurătoare. Se întoarce carnea şi se procedează la fel.
Se scoate carnea şi se pune pe o farfurie. În tigaie se mai pune o lingură de ulei şi se căleşte ceapa tocată. Când ceapa este aproape călită se adaugă usturoiul tăiat feliuţe.