Carne De Berbec Cu Varza Acra, La Cuptor
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O mancare delicioasa, care are nevoie de cateva ore bune de preparare...mai exact 4,5 h, dar merita...
1 kg carne berbec (pulpa si coasta) taiata in bucati
2kg varza murata, tocata
2 cepe mari taiate marunt
100ml ulei
500ml bullion
100g pasta de tomate
1 lingurita boia de ardei dulce
½ lingurita chimen
½ lingurita cimbru
½ lingurita maghiran
½ lingurita piper
½ lingurita usturoi uscat
½ lingurita coreandru
Intr-o tigaie, punem jumate din ulei la incins si prajim putin ceapa, fara sa o ardem. Adaugam bucatile de carne, amestecam, lasam la dinstuit cateva minute,
apoi adaugam condimentele si bulionul. Lasam la fiert sub capac,cam 25-30’.
Intre timp separat intr-o oala punem uleiul ramas si calim varza. Adaugam si pasta de rosii amestecand din cand in cand sa nu ardem varza. Se va cali cam in 20’.
Luam o tava de friptura in care golim carnea cu tot cu sos si o acoperim cu varza calita.
Acoperim tava cu o folie, apas-ind bine marginile sa nu intre aer
si dam la cuptorul dinainte incalzit, la foc mediu, pentru 3,5 h.
Pofta buna!