Carne Cu Cartofi La Cuptor
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Carne cu cartofi? Da, stiu, ati mai facut. Dar poate diferit... cu carne taiata mai gros, sau asezata deasupra, condimentata diferit, poate ati mai adaugat si alte legume s.a.m.d. Daca aveti pofta de carne cu cartofi la cuptor, va decomand si acest mod de preparare, simplu, rapid, putine ingrediente si totusi foarte gustos. Reteta apartine lui Any si o gasiti aici. Ea a folosit o felie mare si subtire de carne, dintr-o pulpa de porc întreaga. O idee excelenta de altfel, dar eu nu am gasit asemenea felie din sunca porclui, si am folosit carne de vita pentru noi si de curca pentru Denise. Any, multumim pentru prînzul delicios de ieri.
Ingrediente:
- felii mari si subtiri de carne(vita, porc, curca), 5-7 mm grosime
- cartofi feliati, 5 mm grosime
- ceapa feliata
- rosioare, taiate in jumatate
- ulei de masline
- sare, piper, oregano
Felia de curca a fost mai groasa. A avut ca. 7-8 mm. Cele de vita au avut 5 mm.
Se aseaza cartofii feliati desupra, locurile goale se acopera cu fîsiute de ceapa si rosioare.
Se condimenteaza cu sare, piper si oregano, se stropeste cu putin ulei de masline deasupra
si se da forma în cuptorul preîncalzit la 200°C timp de aproximativ jumatate de ora, atît cît sa fie facuti cartofii.
Îmi place mult ustensila asta de scos coditele capsunilor cu care eu scot si coditele rosiilor, chiar si pe cele de la kiwi.
Noroc ca am primit-o, ca altfel nu as fi stiut cît este de folositoare.
Delicios!
Pofta buna!