Carnati La Garnita, Reteta De La Bloc
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Unde-i pohta, nu-i tocmeala, cum ar veni, daca e musai trebuie si alte chestiuni inteligente pe care le pot debita la ora asta.
Dar am reusit, va prezint producita la hectar: un borcanel si un mini-borcanel.
Ingredientele pentru aceasta reteta de bloc sunt carnatii, in primul rand, apoi untura. Cand am mai facut carnati la garnita, mi-am facut propria untura si carnatii i-am luat de la bulgaroaica.
De data asta am luat patru soiuri de carnati, cate putin din fiecare, de la Auchan, proaspeti, fireste, ciobanesti, picanti, nu mai stiu de care, plus cativa plescoi pe care ii aveam.
Si nemaifacand jumari, ca dauneaza grav taliei fine, am luat untura de-a gata, la risc.
Excelenta untura de la Silvana, pe cuvant, uitati un detaliu inainte sa dea carnatii buzna in ea, dupa cum ati vazut pe eticheta nu contine nimic aiurea, slana si osanza. Chiar e buna.
Am portionat carnatii ca sa imi incapa in borcanele si i-am lasat sa bolboroseasca in toata untura, am avut si ceva pierdere, ca au lasat reziduuri, dar nu mari.
Nu stiu daca ma credeti, dar de cand am luat Rilettes, numai la carnati in untura ma gandeam sa bag in borcanelul asta, dupa etichete vedeti borcanele cui le-am folosit
Nu stiu daca sunt buni, dar am de gand sa fac cum povestea chef Sebok ca procedeaza cu confit du canard, scot in fiecare luna cate o bucatica, sa vad diferenta, asa ca la anu’ pe vremea asta ii termin.
Deci madames et monsieur (sper ca am scris bine, ca io an franse nu stiu), avem confit de saucisse pana la anu’ si la multi ani.
Aporopos de poza, am reusit sa nu manjesc toata bucataria deoarece posed un luş destoinic, nu se vede in poze prea bine dar voiam sa il fac vedeta, lucreaza la mine de ceva ani buni si mereu si-a facut treaba.
rororo