contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Carnati De Casa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

INGREDIENTE:

1,5 kg carne de porc
750 g ceafa de porc
300 g slanina
1 capatana de usturoi
2 linguri de sare
2 linguri piper macinat
1 lingura cimbru uscat
1 lingura boia dulce
mate pentru umplut

PREPARARE:

Tocam carnea , ceafa si slanina. Daca nu aveti masina de tocat rugati macelarul sa o toace pentru voi. Adaugam o ceasca de apa sau zeama de oase si amestecam.

Pisam usturoiul si il amestecam bine cu carnea, pana se omogenizeaza, dar nu prea mult sa nu devina pasta. Gustam carnea sa fie suficient de condimentata. Umplem matele, care au fost curatate si spalate in prealabil, fara sa se indese prea tare, le inteapam pe alocuri cu un ac sa nu crape si rasucim la fiecare 15 -20 cm, in functie de lungimea pe care o doriti pentru carnati – puteti sa ii faceti si de 30 de cm.

Punem carnatii la frigider peste noapte neacoperiti sa se zvante sau afara daca temperatura este scazuta, sau intr-un beci. A doua zi puteti sa ii afumati.

Share on FacebookShare on Facebook


Articol recomandat de divainbucatarie.ro