contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Carnati De Casa Si Chisca Moldoveneasca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Azi am sa va arat cateva produse traditionale din carne de porc, facute in casa, cu soacra mea!
Ne trebuie :
Prima data carnatii!!
10 kg carne vita
10 kg carne porc
sare, piper
10 capatini de usturoi
40 m mate porc
citeste toata reteta

Se toaca carnea.


Se pune sare si piper , dupa gust.
Se curata si se piseaza usturoiul, in care se adauga cam o jumatate de litru de apa si se toarna peste pasta.
Se amesteca ff. bine.
Se desareaza matele,  in apa.
Se monteaza dispozitivul de carnati  la masina si se fac carnatii!!
Apoi se pun la zvantat pana a doua zi, cand se pun la afumat.
Acum sa facem chisca!
Se pune cam 4 kg de carne tocata , vita si porc.
Cam 1.6 kg ceapa taiata marunt, sau data prin masina de tocat.
Se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga cam 3 cani  de  orez.
Matele de chisca se pregatesc dinainte, si se tin pana la folosire in apa, otet, foi de dafin.
Apoi se scurg si se umplu cu pasta , preparata.
Se pun la fiert , la foc mic ,cu foi de dafin si piper boabe.
Atentie , matele se lasa mai golute , ca sa nu se crape, cand se umfla orezul la fiert. De asemenea se inteapa cu acul din loc in loc, inainte de a le pune la fiert.
Se fierb cam 1 h. 
Sper sa va iese bune " porcariile", si sa aveti pofta!