Carnati De Casa Afumati - Editia 2012
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am cumparat carne pentru lucru, adica special pentru cirnati, pentru clujeni pot spune ca am luat de la carmangeria Cina, de pe Calea Baciului si a fost excelenta , mi-au tocat-o acolo, foarte frumoasa si aspectuoasa.
Am cumparat 21 kg de carne .
La acesta cantitate de carne, pentru carnati clasici, fara alte fineturi, am pus 640 g usturoi curatat,42 de grame piper (20 grame piper negru si 22 grame piper alb), 3 lingurite boia dulce, 420 g sare de mare si 2 linguri zahar tos.
Usturoiul l-am dat prin tocator impreuna cu putina sare si putina supa calduta si l-am lasat sa-si ia gustul.
Restul de sare si boiaua le-am dizolvat in supa calduta.
Foarte important este ca tocatura sa fie la temperatura camerei , molcuta. Daca este rece, ai impresia ca este aluatul tare si mai cere lichid insa pacaleste mina.
Am pus piperul direct peste carne, am strecurat usturoiul si am pus doar zeama, am pus si supa si am framintat temeinic, pina ce s-a omogenizat complet.
Nu eu am framintat aluatul ci seful bucatar
Am facut 2 chiftelute si le-am prajit, asa, fara ulei ca sa le vedem gustul, daca mai trebuie ceva. Nu a mai trebuit nimic, pe gustul nostru.
Au iesit gustosi, chiar ieri am facut la gratar, sa vedem ce gust au si ne-au placut foarte mult.