Carnati Cu Ciuperci Gratin
articol scris de pokoblogspotcom blog wwwpoko.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
100 g macaroane,10 g sare
5-6 buc carnati,80 g ciuperci (din conserva),150 g broccoli, 1 ceapa,2 linguri vin alb,20 g unt, 1 cubulet supa de pui,40-50 g cascaval ras
Pt sos:
20 g unt,2 linguri jumatate faina, 400 ml lapte,nucsoara si sare.
MDP:
Se taie carnatii felii,ceapa pestisori.Se calesc in 20 g unt .Adaugati ciupercile scurse bine si cele 2 linguri de vin alb.
Se fierb macaroanele in apa cu cele 10 g de sare,dupa ce au fiert se scot si se pun deoparte ,in aceeasi apa se fierbe broccoli.Se amesteca cu carnatii caliti.
Sosul:
Intr-o tigaie se topeste 20 g de unt,adaugati faina si caliti ,turnati laptele,cubuletul de supa si amestecati continuu,astfel incat sa nu ramana cocoloase,pana devine un sos nu prea gros.Nucsoara si sare dupa gust.
Turnati sosul peste carnati si legume.
Intr-un vas termorezistent turnati cantitatea de carnati,presarati cascavalul ras deasupa si dati la cuptor 180 °C-20 min.POFTA BUNA!