Carnati Ciobanesti Cu Scarita La Cuptor
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
La romani orice sarbatoare inseamna si o mancare buna. De aceea, Haplea va propune o afumatura de lins pe degete. La multi ani de 1 decembrie!
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
- 500 gr scarita
- 500 gr carnati ciobanesti (carne de oaie si porc)
- 1 kg cartofi
- 4-5 catei de usturoi
- 1 ardei
- 2 cepe mari sau 4 mici
- 100 ml ulei
- bulion (pasta de rosii), pasta de ardei cu rosii
- sare, piper, peperoncino, delikat
Plan de lucru:
- Taiem julien ardeiul si ceapa si le asezam in tava (poza 2). Presam usturoiul (am folosit mojar cu pistil) (poza 3). Taiem cartofii, ii asezam peste ceapa si ardei, apoi adaugam carnatii, scarita si usturoiul (poza4)
-Adaugam pasta de rosii si ardei, bulionul. Adaugam 200 ml apa, 100 ml ulei. Condimentam (poza 5).
- Lasam la cuptor pana se rumenesc (verificam daca s-au facut si cartofii) (poza 6).
- Am servit cu salata din amestec de varza rosie, conopida, morcov, murate (poza7)
- pofta buna!
Timp de preparare: 70 minute
Pret: 4 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A5. Preparate din porc&vita