Carnati Afumati Dupa O Reteta Traditionala
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ca sa explic pornirea mea foarte carnivora de acest Craciun, trebuie sa intelegeti ca anul trecut pe vremea asta eram gravida si aveam interzis la carnati si alte delicatese cu carne cruda. Si sa nu va spun cat pofteam la ele! :)
Asa ca de aceste sarbatori am de recuperat pofte stranse de un an.
Reteta de carnati este de la bunica, doar ca ea facea totul "la ochi". Mama a definitivat-o si a adus-o la gramaje exacte:)
11 kg carne macra porc
5 kg slanina cruda
0,150 kg sare
0,320 kg usturoi
0,050 kg piper
0,250 kg boia
Se amesteca mai intai condimentele cu ulei si apa pana se obtine o pasta lichida si abia apoi se incorporeaza in carnea si slanina macinate. Se amesteca bine compozitia sa se omogenizeze.
Dupa ce umpleti carnatii ii lasati 48 de ore la zvantat agatati pe o bara.
Apoi ii puneti la afumat cu lemn de fag sau stejar (cu putregai sau inmuiate in apa sa fumege). Se afuma de 3 ori, din doua in doua zile.