Carnaciori In Foietaj
Sursa Carnaciori in foietaj
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un aperitiv usor de facut si tare gustos pentru orice ocazie. Se servesc calzi sau reci.
Ingrediente:
* 1 pachet de foietaj - 400 g
* 250 g carnati mici (ca pentru bere)
* 1 ou batut (pentru a unge pateurile)
* susan * sare
Mod de preparare:
Foietajul se lasă la dezgheţat la temperatura camerei, cu cca 3 ore înainte. Se aprinde cuptorul inainte, pentru că trebuie să fie bine încins când bagam pateurile la copt. Aşa cresc frumos şi se fac mai repede.
Pentru carnaciorii în aluat se taie foietajul in fasii subtiri de 2cm, sau se pot taia in triunghiri, care se ruleaza ca cornuletele. Se foloseste pentru aluat un cuţit foarte bine ascuţit, ca altfel se vor lipi straturile şi nu va creşte bine. Se tapetaza o tava cu hartie de copt, se aseaza carnaciorii, se ung cu galbenus si se introduc in cuptorul incins pentru 10-15 minute.