Carbonara La Cuptor
Sursa Carbonara la cuptor

articol scris de Ionela blog ioana-retetecalamamaacasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingredientele necesare:
1. 300-350 g paste fainoase in forma de cochilii
2. 1-2 linguri ulei de masline
3. 1 ceapa, taiata foarte marunt
4. 2 catei de usturoi pisati
5. 200 g bacon afumat, taiat in fasii
6. 250 g ciuperci taiate in felii
7. 300 g smantana
8. 3 oua, numai galbenusurile
9. 175 g cascaval
Procedati astfel:
- incingeti cuptorul la 190 grade C;
- lasati sa dea in clocot o oala cu apa sarata, adaugati pastele fainoase si fierbeti dupa instructiunile de pe ambalaj;
- incingeti uleiul si adaugati ceapa, usturoiul si baconul. Caliti timp de 3-4 minute, pana ce se inmoaie. Adaugati ciupercile si mai caliti timp de inca 2 minute.
- strecurati pastele si mutati-le intr-un castron mare;
- amestecati smantana cu galbenusurile si adaugati-le la pastele fainoase impreuna cu amestecul de ciuperci si bacon;
- adaugati si 100 g din cascaval ras si asezonati cu sare si piper.
- ungeti si tapetati cu pesmet un vas pentru gratinat pastele (cu o capacitate deaproximativ 2 l), rasturnati compozitia in acesta si presarati restul de cascaval ras.
- coaceti timp de 15-20 min. pana se rumeneste preparatul pe deasupra.
Serviti calda cu salata. Este excelenta!