Caras La Cuptor Cu Usturoi Si Lamaie
articol scris de evanescence blog stildeviatasanatos.wordpress.com
Pentru ca suntem in post si, dezlegarile la peste sunt multe, am pregatit si azi o reteta delcioasa, care include peste si multe, multe condimente pentru fragezime si iz fresh, asa cum are nevoie un caras J
Ingrediente pentru 2-4 persoane: 2 carasi(spalati, curatati, se inlatura capatanile), 1 capatana de usturoi (curatata, spalata, tocata marunt), sare, piper alb, pulpa de la o lamaie, apa-o ceasca, o ceasca cu vin alb si 2 linguri cu ulei.
Pestii curatati se asaza intr-un vas termorezistent, se stropesc cu dressingul preparat din sare, piper, ulei, vin si pulpa de lamaie. Se lasa ceva timp sa imprumute aroma dressingului, ca vinul sa il inmoaie, dupa care sa adaga apa-o ceasca, dar sa nu curga din vas, deci pana la marginea vasului.
Se baga in cuptor, unde stau pana cand isi schimba culoarea, devin usor rosiatici-maronii. Pestii stau in cuptor cca 1 ora la foc mic. Insa, din cand se stropesc cu dressing pentru a ramane moi.
Pofta buna!