Caramel Sarat
Sursa Caramel sarat
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Salutare, dragilor! Saptamana voastra cum a fost? Eu am avut o saptamana de cosmar, hiper-
mega-ocupata, in plus am atatea retete de redactat si nu mai gasesc timp... :( Nu v-am intrebat daca va place caramelul, fiindca asta-i singura reteta pe care am reusit sa o editez. :)
Eu sunt prima cand vine vorba de caramel. Imi place asa de mult incat imi vine sa-l mananc cu lingura... :">
Ingrediente:
- 380 g zahar
- 40 g ulei de palmier/unt
- 250 g smantana lichida (cu 30%grasime, Pilos)
- 2 g sare (Himalaya am folosit eu)
Cum procedezi:
1. Pune zaharul la caramelizat intr-o cratita neaderenta, cu fund dublu. Fa aceasta operatiune la foc mic.
2. Cand cristalele de zahar s-au topit, ia cratita de pe foc si adauga uleiul in doua transe amestecand cu grija pana la incorporare. Pune din nou cratita pe foc pentru 1-2 minute.
3. Trage cratita de pe foc, pune smantana lichida cu grija (fiindca sar stropi si te pot rani destul de grav) si amesteca pana la inglobare. In final adauga sarea si amesteca. Pune din nou cratita pe foc si invarte continuu, pana cand compozitia devine omogena.
4. Lasa caramelul sa se raceasca pana la temperatura camerei si abia apoi il poti folosi sau il poti depozita intr-un borcan si il poti pastra la frigider pana in momentul folosirii.
Nota: daca folositi cristale de sare dati-le prin rasnita ca sa se topeasca cat mai repede. De asemenea puteti modifica cantitatea de sare dupa propriul gust.