Caramel Cheesecake
Sursa Caramel cheesecake
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 30 minute
Cantiatte : 10 portii
Ingrediente
Pentru baza
- 200 gr biscuiti cu unt, sfaramitati
- 200 gr zahar
- 200 ml apa
Pentru umplutura
- 150 gr zahar brun
- 1 plic zahar vanilat bourbon
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 500 gr crema de branza
- 600 ml lapte condensat
- 20 gr gelatina (2 pliculete)
- 90 gr caramele, sfaramitate
Preparare
- Pentru baza, pune zaharul cu apa intr-o cratita, pe foc potrivit si lasa sa fiarba pana cand se caramelizeaza.Adauga biscuitii sfaramitati si amesteca pana la omogenizare.Pune compozitia obtinuta intr-o tava rotunda de 23 cm diametru si lasa-o sa se raceasca 5-10 minute.
- Pentru umplutura, amesteca gelatina cu 200 ml apa rece si las-o sa stea 10 minute apoi incalzeste-o usor pentru a se dizolva, dar nu o fierbe.Amesteca gelatina dizolvata cu laptele condensat.Intr-un vas, bate crema de branza cu zaharul brun, zaharul vanilat bourbon si esenta de vanilie.Incorporeaza laptele condensat cu gelatina apoi toarna compozitia obtinuta peste crusta din tava.Da la rece pana cand compozitia cu branza s-a intarit.
- Inainte de servire, scoate prajitura din tava si presar-o cu caramele sfaramitate.