Caramel Aromat De Portocale
articol scris de vavynutz blog bucatarsubacoperire.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
700 ml suc de portocale proaspat stors
650 g zahar
coaja de la o portocala
un baton de scortisoara, anason, cardamom, cuisoare
Preparare:
Va recomand ca inainte sa stoarceti portocalele sa le spalati bine si sa le curatati coaja pentru a o confia. Amestecam sucul su zaharul si fierbem la foc mic aproape 2 aore, pana se ingroasa si se caramelizeaza. In ultimele 10 minute de fiert adaugam si coaja de portocala si condimentele.
Lasam caramelul sa se raceasca un pic apoi il turnam in borcane curate pe care le inchidem etans. Se pastreaza foarte bine in frigider.
Eu am ambalat frumos doua borcanele si le-am facut cadou Andreei si lui Bogdan.
Reteta inspirata de aici.