Caracatita La Cuptor
Sursa Caracatita la cuptor
articol scris de Pasiunesiculoare blog Pasiunesiculoare
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Insa acum inspiratia a venit si nu oricum, ci rasfoind blogul Iolandei si Georgianei, adica mai simplu Sisterskitchen, blog care luna asta mi-a fost alocat in cadrul Provocarii Secrete a carei gazda ne este Iulian.
Pe blogul celor doua surori am gasit nenumarate retete minunate(si sigur ma voi reintoarce acolo sa ma mai inspir), dar de data aceasta am ramas la tentaculoasa caracatita.
Caracatita mea a avut in jur de 500 de grame, fiind doar doi am impartit-o normal, la 2.Am taiat-o bucati si am impartit-o in 2 vase individuale.
Am mai folosit:
6 catei de usturoi
foi de dafin(proaspete)
ulei masline
ardei iute taiat bucati
boia dulce
piper
In fiecare vas am pus cate 3 bucati de usturoi,1 foie de dafin si dupa gustul fiecaruia condimente.
Cum caracatita mea era congelata si nici strop de apa sarata pe ea, am adaugat spre sfarsit si ceva sare.
Doamna cu tentacule isi v-a lasa apa, asa ca nu este nevoie de adaugarea acesteia, se pune doar ulei de masline cat sa le acopere.
Asa arata tentaculoasa proaspata
Si inainte de a da vasele la cuptor
Se dau vasele la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius si se lasa in jur de 50-60 de minute.
Inainte de a le scoate verificati caracatita, a mea dupa 50 de minute inca era o idee tare,asa ca am prelungit timpul.