Caracatita Cu Piure De Cartofi
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cam urita individa in cauza si ma ia cu tremurici, doar cind pronunt cuvintul caracatita, brrr...
Ingredientele folosite de mine:
* o caracatita de 1.300 g
* o ceapa mare rosie
* piure de cartofi
* ulei de masline
Am spalat sub jet de apa rece animalutul in cauza, am taiat ceapa fideluta si am pus-o intr-o cratita incapatoare
am asezat caracatita deasupra si am pus vasul pe aragaz la foc mic.
Atentie, nu punem sare, ulei sau apa, pentru ca se coace in sucul lasat de caracatita
Acoperim cratita cu un capac si lasam cum am zis, la foc mic, timp de 2 ore intorcind din cind in cind, caracatita pe ambele parti.
Vedeti ca dupa ce s-a infierbintat bine, automat lasa apa.
Cind vedem ca sosul de ceapa s-a ingrosat, scoatem caracatita intr-o farfurie si o lasam un pic la racit
cam asa arata sosul
Intre timp, preparam piureul de cartofi, fiecare dupa “modelul propriu”
Taiem tentaculele caracatitei, apoi restul feliute, asezam pe farfurii, deasupra punem un pic din sosul de ceapa, asezam si piureul in mijloc, turnam peste el un firicel de ulei si servim repede, ca-i prea gustos ca sa reziste mult in farfurii.
Pofta buna !