Capunti Alla Puttanesca
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Reteta de sugo alla puttanesca,o am de la Adriana.
- 2 catei de usturoi
- 6 fileuri de ansoa(acciughe)
- capere
- masline
- sos de rosii(eu am folosit pomodori pelati în suc propriu)
- ulei de masline
- 1 lingura busuioc tocat(fac.)
În timp ce apa pentru paste fierbe,începem cu prepararea sosului.
Rumenim usturoiul ( l-am taiat felii)împreuna cu ansoa,pîna acestea se topesc,dupa care adaugam sosul de rosii(am maruntit rosiile depielitate cu scula de facut piure de cartofi :D ),si turnam peste.Eu am pus în sos si o lingura de busuioc tocat din congelator.Lasam un fert de ora sa fiarba,apoi adaugam maslinele si caperele(am folosit masline coapte natural-"neînegrite"- si capere sub sare.
Mai lasam vreo 5 minute la fiert,
dupa care adaugam pastele fierte al dente si scurse de apa.
Amestecam pastele cu sos.
Usor de realizat,si foarte gustos.
Grazie,Sorella! :)
1-maslinele mele au fost cu sîmburi,ca asa îmi plac mie mai mult .
2-pun doar cîteva capere,ca ai mei nu le suporta.
Din farfuriile lor,le pescuiesc,si le azvîrl în farfuria mea .