Capsuni Cu Frisca
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
Lipsita de modestie va marturisesc ca in ultima vreme gatesc rar dar bine! Nu ca inainte n-as fi gatit bine dar deserturile din ultima vreme (caci despre ele este vorba) sunt pur si simplu grozave!
Aseara mi s-a facut pofta de capsuni cu frisca… Nu exista an in care sa nu mananc capsuni cu frisca sau smantana asa ca anul acesta nu putea fi o exceptie. Doar ca frisca traditionala din lapte de vaca a fost inlocuita cu o frisca teribil de gustoasa din caju. Va spun ca este greu sa ghiciti ingredientele si mai ales este greu de crezut ca este vegana si mai ales, cruda!
Frisca din caju este de fapt o crema deosebit de versatila. Poate fi folosita astfel:
- ca si crema pentru torturi, prajituri (vezi Tortul Regal)
- ca si element de ornament (necesitand in acest caz o refigerare mai indelungata pt a putea fi pusa in pos)
- in combinatie cu fructe de sezon: capsuni, zmeura, afine, cirese, visine, caise etc.
- ca si crema in parfe-uri
- ca si baza pentru inghetatele de fructe
Capsuni cu frisca
- 1 cana caju (inmuiat sau nu)
- 1 cana si 2 lg lapte de cocos (preparat astfel: 1 parte nuca de cocos la 2 parti apa)
- 3 lg miere
- 1 lg suc de lamaie
- 1 lg esenta de vanilie
- 1 praf de sare
- 1/2 cana unt de cocos topit pe bain-marie
- 1 lg lecitina pudra
- Punem in blender toate ingredientele, cu exceptia lecitinei pudra. Mixam pana rezulta o crema omogena.
- Adaugam lecitina si mai mixam.
- Dam compozitia la frigider pentr cateva ore.
- Amestecam frisca obtinuta cu capsuni taiate feliute si savuram.