contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cappuccino Cupcakes

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Pentru Provocarea lunii martie - Dulce Romanie , pe care am placerea sa o gazduiesc eu, vin cu prima mea reteta cu frisca. Am primit deja pe mail mai multe retete . Multumesc fetelor. Va astept in continuare. Pana la sfarsitul lunii mai este mult si sunt sigura ca am sa mai primesc foarte multe retete.
 
Cupcakes:
-4 oua
-8 linguri zahar
-6 linguri ulei
-100 ml lapte
-2 plicuri cappuccino classic
-1 praf de copt
-10 linguri faina
Separam ouale si albusurile le batem spuma tare. Galbenusurile le batem cu zahar, vanilie, ulei, lapte apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, cappuccino si in final inglobam albusurile amestecand cu lingura de sus in jos. In tava de briose punem cosulete de hartie si in fiecare cosulet cam o lingura si jumatate din compozitie, nu mai mult pentru ca ele cresc la copt si daca se fac prea mari arata urat. Le coacem aproximativ 25 minute, apoi le lasam sa se raceasca, le intepam din loc in loc cu o scobitoare si le insiropam cu sirop din apa, zahar, esenta de rom. Aceasta operatiune nu este absolut necesara, pentru ca prajiturelele ies moi si pufoase, insa mie imi place textura usor umeda, de aceea prefer sa le insiropez putin.


Frosting:
-250 g mascarpone
-200 ml frisca
-2 linguri zahar pudra
-2 plicuri cappuccino classic

Batem marcarpone cu zaharul pudra si cappuccino, apoi amestecam cu frisca batuta. Punem crema intr-un posh si spritam pe fiecare prajiturica motzuri de crema. Pudram cu cacao.