Caponata Siciliana
Sursa Caponata siciliana
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am luat la rasfoit Meniul Perfect al lui Gordon Ramsay si mi-a atras atentia aceasta tocanita italiana,chiar deosebita daca o serviti cu paine taraneasca !
Ingrediente:
1 vanata mare taiata bucati
4 tulpini de telina Apio taiate
1 ardei gras rosu,fara seminte si taiat cubulete
1 ardei gras verde
1 ceapa taiata mare
5 rosii mari tocate cuburi
3-4 catei de usturoi,tocati
6 linguri de ulei de masline
150 g masline verzi (de preferat fara samburi)
50 g capere scurse
2 linguri otet balsamic sau otet de vin rosu
2 linguri zahar tos
busuioc verde (eu nu ma avut)
Incingem uleiul de masline intr-o tigaie mare cu baza grea si stabila si punem in ea bucatile de vanata,ceapa,telina si ardeiul cu putina sare si piper.
Le sotam pe foc mare timp de 5 minute.
Adaugam rosiile impreuna cu usturoiul,zaharul,otetul,maslinele si caperele.
Lasam legumele la foc mare 8-10 minute,amestecand din cand in cand.Dam la o parte de pe foc,lasam putin sa se racoreasca si apoi presaram busuioc tocat.
Servim caponata cu paine de tara.
Grozava !
Pofta buna !