contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cannelloni Cu Spanac Si Telemea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cannelloni sunt niste paste cilindrice cu diametru mai mare care se preteaza a fi umplute cu diverse umpluturi: legume,carne si care se gatesc la cuptor in sos,de regula de rosii sau bechamel.Eu nu le gasesc prea des,mai ales si la un pret bun.Dar asta toamna ,in "flendureala" mea cu Elena la Dragonul rosu, le-am gasit la un pret bun.Chiar uitasem de ele, dar mi-am amintit zilele astea gandindu-ma la ce sa mai gatesc cu ce aveam prin camara,ca la cumparaturi pe vremea asta haina,nu-mi face placere sa merg. Asa ca am purces la "executie". De data asta le-am umplut cu o pasta de spanac,reteta aici,care noua ne place foarte mult si o folosesc de cate ori folosesc umpluturi de spanac.Secretul umpluturii asteia este mararul.Cu cat mai mult cu atat mai bun.Spanacul se completeaza foarte bine cu mararul,care ii da un gust deosebit de bun.merita sa incercati.
INGREDIENTE:
-14 buc cannelonni
-500g spanac maruntit congelat
-400g telemea rasa de oaie
-2 legaturi mari de marar,sau 10 mici ,sau 2 pachetele  de marar uscat si maruntit
-3 cepe mari

-2 catei de usturoi maruntiti
-ulei
-sare,piper

ptr.sosul bechamel

-2 linguri de faina
-30 g unt
-cca 0,8 l de lapte
-1/2 lg nucsoara macinata 
-200 g cascaval ras
-o ceasca de parmezan 

MOD DE PREPARARE:
-tocam ceapa,o calim in ulei,adaugam spanacul,branza si mararul,gatim 3 minute,stingem focul,adaugam usturoil zdrobit cu presa si asezonam cu sare daca mai este nevoie si piper din belsug sau dupa gustul vostru.Lasam sa se raceasca putin compozitia
-preparam sosul bechamel :topim untul,adaugam faina,amestecam,apoi adaugam pe rand laptele cald,amestecand continuu,pana sosul capata consistenta dorita.La sfarsit adaugam nucsoara.

-umplem cannelloni cu amestecul de spanac
-intr-un vas termorezistent,punem jumatate din sosul bechamel,apoi asezam pastele
-acoperim cu restul de sos si presaram cu cascaval ras si parmezan
-coacem in cuptorul incin s la mediu,pana se rumeneste frumos deasupra,cam 25 de minute.
Pofta buna!