contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cannelloni Cu Spanac Si Ricotta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Prima data cand am incercat paste cu spanac si rocotta au fost de fapt niste ravioli. Ricotta e cam ciudata din punctul meu de vedere. E ca urda, parca mult mai fina ca si textura. Dar in schimb combinatia cu spanac este buna...foarte buna.
Ingrediente pentru 2 portii:
spanac ( eu am avut cat incape in doua palme, oparit dar congelat caci nu am mai avut chef sa-l fac la vremea aia)
250g branza ricotta
6 tuburi cannelloni
4 catei de usturoi
1 bila de mozzarela
sos de paste sau suc de rosii
putin unt pentru uns tava
Spanacul l-am tocat mai marunt si l-am scurs foarte bine. Si ricotta am lasat-o putin la scurs.
In poza se vede un ou pe care nu l-am mai pus in compozitie. Am ales sa folosesc sosul de paste deja facut caci e mai aromat putin. Dar azi mi-am luat  un ghiveci cu busuioc si de acum voi avea vesnic busuioc proaspat.
Spanacul l-am amestecat cu branza si usturoiul pisat pana s-au imbinat perfect. M-am ajutat de o seringa (aceea care o folosec si la torturi) sa pot umple cannelloni caci textura compozitiei m-a impiedicat sa-i pot umple cu o lingurita.
Tava se unge cu unt si se aseaza tuburile. Peste ei se adauga 3-4 linguri de sos de rosii. Mozzarela am taiat-o felii si am asezat-o peste tuburi.
Au stat la cuptor la foc mic pana mozzarela s-a rumenit frumos.
Pofta buna!