Cannelloni Cu Carne
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Saptamana asta am vazut pe blogul lui judy o lasagne si mi s-a facut pofta... Avean un pachet de cannelloni si asa a aparut aceasta reteta.
Mod de preparare:
Am tocat ceapa si usturoiul si le-am pus la calit in ulei de masline. Rosia se decojeste prin cufundare in apa fiarta si se taie cubulete. Se adauga si carnea tocata amestec de porc si vita. Se condimenteaza cu sare, piper, patrunjel. Cand carnea este gata se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Bechamelul se face dupa metoda clasica. Se topeste untul pe foc mic, se adauga toata faina odata, apoi treptat laptele caldut, amestecand energic pentru a nu fac cocoloase. La final se adauga praful de nucsoara si sarea. Cand carnea s-a racit putin, se umple cannelloni, cu ajutorul unei lingurite. Se pune putin sos bechamel pe fundul unui vas in care se aseaza un strat de cannelloni umpluti cu compozitia de carne.
Pe deasupra se presara mozzarella sau cascaval ras. Daca puneti in doua straturi, repetati procedura, urmind alt strat de bechamel, cannelloni, mozzarella. Ultimul strat e de bechamel, peste care se toarna din belsug mozzarella.