Cannelloni Cu Carne
Sursa Cannelloni cu carne
articol scris de retete-roz.blogspot. blog retete-roz.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este o mancare delicioasa, care se potriveste de minune unui meniu de week-end sau cand doriti sa va impresionati invitatii :)
INGREDIENTE:
- 600 g carne tocata ( de care preferati )
- 2 cepe
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde
- 3 linguri pasta de tomate
- 1 cutie cannelloni (250 g )
- sos bechamel
- 150 g cascaval
- sare, piper, foi de dafin
- ulei
Ceapa se taie marunt iar ardeii se taie in cubulete fine. Ne putem ajuta si de robot, pentru a merge mai repede treaba :)
Se pun 2 linguri de ulei intr-o tigaie teflonata incinsa. Se adauga ceapa si ardeii, dupa care se calesc.
Dupa ce s-au calit legumele, adaugam si carnea
iar pe urma pasta de tomate si condimentele, respectiv foile de dafin.
Se poate completa cu cate putina apa pana se inmoaie carnea.
Intre timp, tuburile de cannelloni (da, stiu ca e un pleonasm, deoarece am cautat pe Wikipedia si am aflat ca de fapt cannelloni semnifica tocmai niste tubusoare) le vom fierbe timp de 4 minute, doar pentru a se patrunde usor, si nu mai mult, deoarece riscam sa nu le mai putem manevra corespunzator.
Cand umplutura s-a inmuita, vom trece la asamblarea tubusoarelor.
Intr-un vas de yena vom pune un strat de pasta de tomate,
peste care vom aseza cannelloni umplute.
Deasupra lor turnam sos bechamel (atat ingredientele cat si modul de preparare le gasiti in aceeasi postare) si radem cascavalul.
Se da la cuptor pentru aproximativ 15-20 minute, pana cand cascavalul se topeste.
Reteta e ceva mai lunguta, tocmai de aceea recomand prepararea ei in week-end, cand putem dedica un timp mai generos hobby-ului nostru, gatitul :)
Si acum, o portie pentru pofticiosi :)
Pofta buna!
RozBonBon