Cannelloni Bolognese
Sursa Cannelloni bolognese
articol scris de gabrielaolteanu blog gabrielaolteanu.blogspot
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mentionez ca eu nu folosesc sos Bechamel. El se pune de obicei peste cannelloni sau foile de lasagna dar eu oficial nu-l suport, ca de altfel sosurile albe in general. Asa ca e doar o reteta adaptata gustului meu.
Ingrediente:
300g carne tocata (amestec)
8 buc cannelloni
1 ceapa medie
1 morcov mic
4 ciuperci medii
100g smanatana
100g cascaval ras
1 bila mozarella
1 pahar suc de rosii
1 pahar vin alb demidulce
50g parmesan ras
sare, piper, condimente Italia
Am preparat sosul astfel:
Calim ceapa si morcovul si ciupercile.Adaugam carnea si o calim pana se mazareste.Peste toate adaugam vinul si lasam la foc potrivit 5 minute.Peste toate adaugam sucul de rosii si fierbem pana carnea este gatita si sosul a scazut.
In vasul termorezistent in care se vor coace cannelloni ii umplem cu sosul de mai sus.Peste ei adaugam smantana amestecata cu cascavalul ras in loc de sosul Bechamel.Mozarella o taiem felii si o asezam peste cannelloni si ''sosul Bechamel''.
Se coace la 150-180 de grade pentru 30-45 de minute in functie de cuptor.Eu am lasat pana s-a rumenit mozarella. Peste preparatul fierbinte am adaugat parmesan pentru un plus de gust.
Pofta buna!